Zprávičky ze školy

Projekt - ,,CHCEME POMÁHAT!‘‘

20.3.2019 – přesně na první jarní den, jsme s dětmi ve školní družině po předešlých úvahách a domluvách, společně započali náš vlastní projekt s názvem ,,CHCEME POMÁHAT!‘‘, ve kterém se zaměřujeme na opuštěné, týrané, a osudem doslova ,,nemazlené“ kočičky v nouzi a bez domova.
Ve spolupráci s kočičí kavárnou Pelíšek, která je první umisťovací kočičí kavárna v ČR (ve spolupráci s útulkem Opuštěné kočičí tlapky je v kavárně vždy skupina kočiček – přímo z tohoto útulku, určena k adopci, zvýší se tímto šance najít si nového láskyplného majitele) jsme s dětmi použili fotografie aktuálně přebývajících kočiček v Pelíšku, čekajících na nový domov.
Děti měly za úkol ztvárnit kočičky v prostředí, které by si pro ně (jim) nejvíce přály. Mohly ztvárňovat cokoli – od domečku se zahrádkou až po interiér domácnosti. Všechny děti zvolily intuitivně domácí prostředí, nejspíše s myšlenkou, že si kočičky toho venku na ulici prožily až příliš a teď je čas, aby se válely spokojeně na gauči a měly na blízku nejen plnou misku dobrého krmiva, ale také hračky a ostatní potřebné věci. Několik dětí zobrazilo vlastní pokojíček, nebo třeba obývací pokoj z jejich vlastního domova.
Dětem na pomoc s tvořením přichvátal patřičný zástupce - kocourek Merlot. Děti měly radost a odpoledne si opravdu užily.

Tímto bychom chtěli poprosit/vyzvat všechny rodiče, bývalé žáky, přátele a známé školy o jakýkoliv dobrovolný hmotný dar/příspěvek v podobě krmiva – kapsičky,konzervy, granule, pamlsky, ale i steliva, úklidových prostředků, hraček.

Vhodné značky krmiva (doporučené útulkem) – Felix, jakékoliv z obchodních sítí se zvířecími potřebami
nevhodné – Whiskas, Friskies, barevné granule na váhu (nedělají kočkám dobře)

Sbírka bude probíhat od 25.3.2019 do 24.5.2019, příspěvky můžete nosit do budovy školy každý den do 15:00 hod.

Všechny darované příspěvky budou předány útulku Opuštěné kočičí tlapky a také na péči o kočičky v kočičí kavárně Pelíšek.

Za každý – byť malý příspěvek moc moc děkujeme! Každý tvor si zaslouží lásku, ne všichni tvorové ji však za svůj život poznají.

Více foto ve fotogalerii.